Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Janne Niskala palaa kotiin ja kasvattajaseuraansa

Janne Niskala palaa kotiin ja kasvattajaseuraansa

Raumalaislähtöinen puolustaja Janne Niskala palaa ulkomaankierrokseltaan kotikaupunkiinsa ja Rauman Lukon paitaan. Sopimus on kolmevuotinen ja sisältää KHL-pykälän, joka mahdollistaa 32-vuotiaan Niskalan siirtymisen KHL:aan jokaisen Liiga-kauden päätteeksi.

- Tosi hyvät fiilikset, oikein odottaa, että pääsee uusien naamojen kanssa hommiin ja tutun kotiyleisön eteen. Syitä itse paluuseen on monia. Lukolla on kasassa hyvä joukkue ja tässä on nyt monta vuotta reissattu maailmalla ja aina kotiinpaluu on ollut mielessä. Nyt saatiin kaikki asiat loksahtamaan kohdilleen, joten on todella hienoa palata kotiin, Janne Niskala kommentoi syntynyttä sopimusta tuoreeltaan.

Ulkomailta kokemusta ja sen tuomaa rauhallisuutta

Vasen käsi alhaalla pelaava puolustaja pelasi viimeksi kasvattajaseurassaan kaudella 2004-05, jolloin hän viimeisteli 44 ottelussa tehot 9+12=21. Tehokkaat kaudet herättivät luonnollisesti kiinnostuksen ulkomailla ja seuraavaksi kaudeksi Niskala siirtyikin Sveitsin pääsarjaan Zugin riveihin.

Käkikellomaassa vietetyn vuoden jälkeen Niskala siirtyi Ruotsiin Färjestadin riveihin, jossa syntyi tähän mennessä yhden kauden piste-ennätys kun hän viimeisteli 53 pelaamassaan ottelussa peräti 19 maalia ja antoi 30 maaliin johtanutta syöttöä.

Vuosina 2007-2009 Janne Niskala kävi tavoittelemassa NHL-uraa. Ensimmäinen kausi sujui AHL:ssa Milwaukee Admiralsin riveissä ja jälkimmäisellä Niskala kirjautti 6 NHL-ottelua, tehopistein 1+2. Loppukaudeksi ja seuraavaksi talveksi ”Rannikkotykki”-lempinimeä Raumalla kantanut puolustaja palasi takaisin Ruotsin sarjaan, tällä kertaa Frölundaan.

Seuraavina kausina Niskala edusti KHL:ssa Metallurg Magnitogorskia (2010-11) ja nyt viimeisimpänä Atlant Mytishchia.

Niskala uskoo, että pitkä kierros ulkomailla on tuonut mukanaan paljon sellaisia asioita, joita hän pystyy taidollisen puolen lisäksi tuomaan Lukon tämänhetkiseen joukkueeseen.

- Varmasti jokaisesta liigasta ja joukkueesta on tarttunut jotain uutta matkaan, kokemusta ja sen tuomaa rauhallisuutta nyt ainakin. Uskon, että pystyn silläkin tasolla auttamaan joukkuetta.

Janne Niskala oli vuonna 2011 Bratislavassa voittamassa Suomen historian toista MM-kultaa. Niskala on edustanut maataan tähän mennessä EHT-ottelut mukaan lukien 111 maaottelussa, joissa on hän on kirjauttanut tehot 21+24=45.

Yhtenäinen joukkue vahvoilla – kannattajilla suuri merkitys

Lukon tulevan kauden joukkue on nimivahva. Niskala haluaa kuitenkin rauhoitella ja muistuttaa, että nimet selässä eivät yksinään takaa menestystä.

- Tunnettu faktahan on, että paperilla ei ratkaista mitään. Tasainen ja hyvä nippu kasassa, jossa jokaisella on omat vahvuutensa ja sitä kautta roolinsa. Yhtenäinen joukkue on vahvoilla.

Vuodet, jotka Janne Niskala ulkomailla vietti, ovat muokanneet myös raumalaista kiekkokulttuuria. Etenkin kannattajatoiminta on kehittynyt ja sen on myös Niskala huomannut.

- Oli hieman ikävää, että tätä sopimusasiaa jouduttiin vatvomaan, mutta kyllä tässä kokoajan tiedettiin missä mennään. Tietyt asiat oli saatava luonnollisesti ennen järjestykseen kuin mitään voitiin julkaista, mutta kun mennään vasta kesäkuun loppua, niin kyllä tässä ollaan aika ajoissa liikkeellä.

- Ennen kaikkea on sanottava, että on todella hienoa tulla takaisin kotiin ja nähdä kaikki vanhat ja uudet kannattajat. Olen seurannut miten katsomokulttuuri on Raumalla kehittynyt ja toivon, että se jatkaa myös ensi kaudella samalla meiningillä. Kyseessä on joukkueelle tärkeä voimavara, Niskala toteaa lopuksi.

Janne Niskalan paluu tietää myös sitä, että Jerry Ahtolan aiemmin kantama pelinumero 28 siirtyy Niskalalle ja Ahtola puolestaan nähdään tulevalla kaudella numerolla 21, jolla hän on pelannut uransa tehokkaimman kauden Helsingin IFK:ssa.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JanneNiskala

Janne Niskala

22.9.1981 Västerås, Sweden
Tiedot


Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää